top of page
  • Yazarın fotoğrafıTuran Oguz

Gecen Hafta Neler Oldu? 29/08/2016-04/09/2016

Türkiye’nin ilk milli silahlı insansız hava aracı (IHA) geçtiğimiz haftadan itibaren görev yapmaya başladı.

Bayraktar TB2 taktik İHA, yine yerli olan Roketsan üretimi MAM-L akıllı mühimmatı kullanıyor.

Türkiye, böylece birlikte milli füze ve silahlı İHA üretip kullanabilen 6 (Yazarın notu: 8) ülkeden biri oldu.

Otokar açıklamasına göre, Otokar, Savunma Sanayii Müsteşarlığından gelen talep üzerine, ana muhabere tankı ALTAY’ın seri üretimi için son teklifini sundu.

Projede ana yüklenici olarak görev alan Otokar, sadece kendisine yapılan davet üzerine ALTAY tankı için ilk seri üretim teklifini de geçtiğimiz ocak ayında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na vermişti.

ALTAY’ın seri üretimi için Otokar’ın sunduğu bu son teklif, 5 yilda 250 adet ALTAY’ın seri üretimi ve bunların entegre lojistik destek faaliyetlerini kapsıyor.

Teklifle birlikte en son teknoloji ürünü alt sistemlere sahip ALTAY tankının vakit kaybetmeden seri üretim çalışmalarının başlaması ve modern ana muharebe tanklarının bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi hedefleniyor.

Hukumet kaynaklarindan ogrenilen bilgiye gore, Turkiye fuze savunma sistemi SAMP/T Aster 30 almak icin Eurosam ile gorusuyor.

Kaynaklar, gorusmeler olumlu sonuclanirsa projenin, acil ihtiyac icin kisa surede birkac sistemin tedarigi ve uzun vadede teknoloji transferi ve ortak uretimden olusacagini bildirdi.

Kaynaklara gore, Turkiye SAMP/T Aster 30 sistemi tedarik ederek kendi ozgun uzun menzilli hava ve fuze savunma sistemi gelistirilme projesi olan Hisar’dan vazgecmeyecek.

Gezi olaylarında ön plana çıkan TOMA’ların üretimi ile gündeme gelen ve devlet kurumlarından aldığı ihalelerle öne çıkan Katmerciler şirketi, bu kez mayına dayanıklı zırhlı personel taşıyıcı üretimiyle adından söz ettiriyor. 6 yılda hızla büyüyen şirket son olarak 10.5 milyon liralık zırhlı araç ihalesini kazandı.

Katmerciler, terör olaylarının artması sonucu mayın patlamasına dayanıklı olarak geliştirdikleri ‘Khan.D’ ve ‘Kangal’ isimlerindeki iki zırhlı personel taşıyıcısını tanıttı. Doğu ve Güneydoğu’da ihtiyaç duyulan zırhlı taşıyıcıların yanı sıra zırhlı kazıcı, zırhlı koruma kalkanı üretimi de yapan şirket, şimdilik Çiğli’deki fabrikada yılda bin 500 adet zırhlı personel taşıyıcı ve 500 adet de zırhlı silah taşıyıcı üretecek.

Şubat ayında 10.5 milyon liralık yeni zırhlı araç siparişi alan Katmerciler, oldukça inovatif bir şirket olarak öne çıkıyor.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page