top of page
  • Yazarın fotoğrafıTuran Oguz

Gecen Hafta Neler Oldu? 18/04/2016-24/04/2016

Malezya’da yapilan DSA 2016 Fuari’nda TAI IHA Sistemleri Aviyonik Sistem ve Yazilim Muduru Erol Oguz’dan alinan bilgiye gore: Anka 26 saat ucus ve 30.250 feet irtifa degerlerine ulasti. Ilk SAR testi yapildi. Anka, sivil hava trafigine yonelik olarak da ATCR tasiyacak.

Ilk Anka 2017 basinda, ikincisi 2017 sonunda, ucuncusu ise daha sonra teslim edilecek.

Anka ile; Asya, Kuzey Afrika ve Ortadogu’da ilgilenenler oldugunu, DSA 2016’da Malezya ile de gorusmeler yapmayi umduklarini bildirdi.

Winglet ve SAR Gorev Yuku, Kaynak: Bilinmiyor

Ayrica T-129 ile Tayland’in ilgilendigini de aktardi.

Bir Roketsan calisanindan alinan bilgiye gore, yeni versiyon eskisi ile ayni ozelliklere sahip. Ilaveten hedefin isaretlenmesi ile yonlenen lazer arayici baslik iceriyor.

Sakarya II, terminal safhada; ucan unsurlar, IHA veya lazer isaretleyici tasiyan piyade unsurlar tarafindan yonlendirilebiliyor.

Yeni versiyon sabit ve hareketli hedeflere de angaje olabiliyor.

Urunun saha testleri devam etmekte olup sonuclarin tatmin edici oldugu ve 2016 yilinda resmen duyurulacagi bildirilmekte.

28 yaşında olan ve Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde alınan TC-ATA’nın tescili TC-GVA, TC-GAP uçağının tescili de TC-GVB olarak değiştirildi.

Bu operasyonun ardından TC-GVA ve TC-GVB uçakları Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na devredildi. Bu uçakların Aselsan tarafından geliştirilen elektronik sistemler takılarak havadan karıştırma görevleri için çeşitli testlerin yapılması bekleniyor.

Malezya’da yapilan DSA 2016 Fuari’nda, FNSS Genel Muduru Nail Kurt, Army Recognition’a bir demec verdi.

Ilgili videonun 2:20 dakikasinda da gorulecegi uzere, verdigi roportajda; Kaplan-20’nin agir versiyonu olan Kaplan-30 projesine basladiklarini, urun ile hem yerli hem de ihracat pazarini hedeflediklerini bildirdi.

Videoda Roketsan’in 300 mm capindaki celik bilyeli tahrip harp basligina sahip TR-300E topcu roketi atislari goruluyor.

Roketsan SOM-J’yi Singapore Airshow’da sergiledi.

Verilen bilgiye gore, SOM-J ucus testleri 2017’nin ilk ceyreginde HvKK.ligi’na ait F-16 Block 40 ucaklarinda baslayacak. Seri uretimin ise 2018’de baslamasi bekleniyor.

250 km menzile sahip SOM ise seri uretimde ve HvKK envanterinde yerini almis durumda.

Roketsan ve Airbus Defence & Space SOM’un Eurofighter Typhoon ve gelecekteki olasi platformlarda kullanilmasi icin isbirligi anlasmasi imzalamislardi.

SOM ve SOM-J icin Korfez Ulkeleri ile gorusmeler de devam ediyor.

ASELSAN, Malezya’da devam etmekte olan DSA fuarı sırasında Malezya’da yerleşik DEFENSETECH SDN BHD firması ile iş birliğine yönelik bir Mutabakat Muhtırası imzaladı.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde 2 firma, ASELSAN’ın uzaktan komutalı stabilize silah sistemleri konusunda, Malezya ve diğer bölge ülkelerinin ihtiyaçlarına yönelik Malezya’da yerleşik olarak faaliyet gösterecek, ortak bir şirket kurulmasına yönelik görüşmeler yapacak.

19 Nisan günü IŞİD terör örgütüne bağlı Amaq (Emek) haber ajansı tarafından, “Destruction of a Turkish Army Tank with a Guided Missile at Mt. Bashiqah Northeast of Mosul” (Musul’un kuzeydoğusundaki Başika Dağı’nda Türk ordusuna ait bir tankın güdümlü füze ile imhası) başlığı ile bir video yayınlandı.

30 saniyelik videoda, bir evin teras ya da balkonundan bir füzenin ateşlenmesi ve bir tepenin zirvesinde, siper arkasında konuşlanmış bir tankı vurması görülüyor. Aynı gün akşam üzeri basına yansıyan Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) kaynaklı bilgilerde olay, ufak bir farkla teyit edildi.

Havacılık ve uzay sanayinde hafiflik ve dayanıklılık çok önemli. Performansı artıran bu özellik için gerek metal gerekse de kompozitte yeni nesil teknolojiler kullanılıyor. Sektördeki araştırma geliştirme faaliyetlerine destek veren Savunma Sanayi Müsteşarlığı, MÜGE (Magnezyum Üretim Geliştirme) olarak adlandırılan projeye destek veriyor.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page