top of page
  • Yazarın fotoğrafıTuran Oguz

Gecen Hafta Neler Oldu? 10/10/2016-16/10/2016

HAVELSAN ile Ukrayna’nın savunma sanayi şirketi Ukroboronprom, Pasif Algılayıcı Sensör Sistemi (PASİS) için ortak üretime gidiyor.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, PASİS ile Türkiye ve Ukrayna’nın uzaktan algılama kabiliyetinin 600 kilometreye kadar çıkarılması hedefleniyor.

Söz konusu ürünün, deniz, kara ve hava hedeflerini pasif olarak belirlenmesiyle her iki ülkenin askeri kuvvetlerine stratejik avantaj sağlaması planlanıyor.

Tüm yazılımlarını HAVELSAN mühendisleri tarafından yapılacak projeyle, iki ülkenin savunma sanayindeki stratejik ortaklığın daha da gelişmesi bekleniyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Nurol Teknoloji arasında Balistik Koruyucu Yelek Projesi sözleşmesi imzalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı 180 bin yeleğin azami oranda yerli üretim imkanları kullanılarak tedarik edilmesinin amaçlandığı proje kapsamındaki tüm teslimatların 11 ay gibi kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Ayrıca başta balistik koruyucu yelek olmak üzere kişisel balistik malzemelerle ilgili yerli katkı miktarının zamanla artırılması da hedefleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 15’inci ATAK helikopterine kavuştu. Milli Savunma Bakanlığı, 15’inci ATAK’ın envantere girişini, “Savunmada yeni bir ATAK. Bölücü teröristlerin korkulu rüyası milli helikopterimiz ATAK’ın 15’incisi envantere girdi. Milletimize hayırlı olsun” ifadeleriyle açıkladı.

En gelişmiş özelliklere sahip ATAK aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi MIZRAK, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabiliyor.

Taarruz ve Taktik Keşif görevleri için çok amaçlı olarak tasarlanan T129 ATAK Helikopteri silah entegrasyon çalışmaları kapsamında havadan havaya Stinger füzesiyle TAI ürünü uzaktan kumandalı hedef uçak sistemi Turna’yı vurdu.

Test amaçlı kullanılan T129 P6 prototipi ile gerçekleştirilen bu atış ile TAI silah sistemleri entegrasyonunda önemli bir aşamayı daha geride bıraktı.

HAVELSAN, Quantum 3D’yi resmen devraldı. Bir yıllık satın alma süreci, Amerikan bürokrasisinden alınan onay ile tamamlandı.

Kaliforniya’da konuşlu, kamu ve özel sektör için lider eğitim ve simülatör sağlayıcısı Quantum 3D, alınan onayların ardından uçuş simülatörlerinin işletme varlıkları ile HAVELSAN’a güç katacak.

HAVELSAN böylece, hem görüntü üreteçlerini de özgün olarak sağlama imkânına kavuştu ve hem de, Quantum3D ile ABD’nin yerel firmalarından birisi oldu.

Sivas’ta yaklaşık 5 ay önce açılan Aselsan Hassas Optik Fabrikası, ürettiği ilk dürbünleri ihraç etmeye başladı.

Aselsan ve Sivas Optik Malzemeleri firmalaranın ortak yatırımı olan fabrika, ilk üretimini Ürdün’e gönderdi.

%100 yerli üretimle; tüfek üstü nişangahlar, gündüz görüş dürbünleri, gece görüş dürbünleri ve termal silah dürbünleri üreten fabrika; ikinci üretimini ise Sivas’tan yaklaşık 9 bin kilometre uzaktaki Filipinler’e gönderdi.

SSM, 14 Ekim’de internet sitesinden, Çok Rotorlu Vurucu İnsansız Hava Aracı Araştırması Bilgi İstek Dokümanı (BİD) duyurusunu yayımladı.

Detay bilgi için tıklayınız.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 14 Ekim’de İnternet sitesinden, Nano İnsansız Hava Aracı Araştırması Bilgi İstek Dokümanı (BİD) duyurusunu yayınladı.

Detay bilgi için tıklayınız.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page