FNSS firması bir Ortadoğu ülkesi ile 76 milyon dolar tutarında yeni bir ihracat sözleşmesi imzaladı. Temmuz ayı içerisinde imzalanan yeni kontrat ile birlikte, FNSS’nin, sadece Orta Doğu’da imzalamış olduğu sözleşmelerin toplam değeri de 1,6 milyar doları; toplam ihracat sözleşmelerinin tutarı ise 2,6 milyar doları geçmiş oldu. FNSS’in hangi ülke ile anlaşma imzaladığına ilişkin bilgi gizli tutuldu. Anlaşmaya konu olan araç sayısı ve tipi hakkında da bilgi verilmedi.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kabul heyetleri ve ADİK Tersanesi yetkililerinin katılımı ile LST birinci gemisine ait Aselsan ürün ve sistemlerinin fabrika kabul testleri başarı ile tamamlanmasının ardından teslim edildi.
Aselsan, Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında, iki adet geminin Arama/Takip/Kimliklendirme, Elektronik Destek, Entegre Muhabere, STAMP, Lazer İkaz ve Cayro Pusula Sistemlerinin tasarımı / geliştirilmesi / uyarlaması, sistemlerin üretimi / tedariki, montaj ve entegrasyonu, devreye alınması, testleri ve bu sistemlerin entegre lojistik destek ihtiyaçlarını sağlıyor.
Onur A.Ş. ile SSM arasında Deniz Telsiz Taktik Ağı (DETTA) Sözleşme görüşmeleri tamamlanmış ve proje 01/08/2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
DETTA Projesi kapsamında ONUR A.Ş., Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ağ Destekli Yetenek konseptinde ses, veri, görüntü ve mesajlaşma ihtiyaçlarını karşılayacak sistemin geliştirilmesini, tasarlanmasını, tedarik edilmesini ve kurulmasını yüklenecektir.
Proje dahilinde toplamda 7 adet DETTA Terminali tasarlanacak ve tedarik edilecek olup, HF/VHF/UHF/SHF iletişim ortamları kullanılarak IP tabanlı ağ kurma olanağı sağlayan terminal yapısı kurgulanacaktır.
SSM Ismail Demir’in 6 Agustos 2016’da NTV’de katildigi canli yayinda yaptigi aciklamalarin onemli kisimlarinin ozetleri:
Bazi projelerdeki gecikmeleri simdi anlamlandirabiliyoruz.
TBMM, Bestepe ve Cankaya gibi bazi onemli yerlere kisa menzilli hava savunma sistemleri yerlestirilmesi ile ilgili konusmalarimiz var.
EGM’nin de daha agir silahlarla techizi icin bazi projeler yurutuluyor. Amac dengenin saglanmasi.
Kisisel fikrim, kapatilacak olan Akinci Ussu’nun pisti TAI ve ileride orada havacilik sanayi imalati yapacak firmalar icin gerekli olacak. Oraya inecek is jetleri icin de bir terminal yapilmasi iyi olacaktir.
Pakistan ile imzalanmis 350 milyon USD’lik denizalti modernizasyon projemiz var. Pakistan’la devam eden birkac ihracat gorusmemiz var. Almayi bekledigimiz firkateyn modernizasyon projesi var
MILGEM icin Korfez ulkeleri, Pakistan ve bazi diger ulkelerle cok aktif gorusmelerimiz var.
Buyuk ihtimalle ilk F-35A ucaklarimiz 2019’da gelecek.
100 adet F-35A planliyoruz. Ancak hep daha ust versiyon ucak alabilmek icin 4’lu gruplar halinde siparis veriyoruz.
Ucak, helikopter, tank… Motor su anda konsantre oldugumuz alanlardan birisi.
Honeywell Defense and Space Başkanı ile yapılan söyleşiden önemli bölümler:
Türkiye’de, hâlihazırda büyük bir pazarımız var; çünkü Türkiye’nin kullandığı birçok üründe çözümlerimiz mevcut. Örneğin; UH-1, UH-60 ve T129 ATAK helikopterleri ile F-16 ve C-130 uçaklarında, Honeywell ürünleri kullanılıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de geliştirilecek bazı platformlara ilgili duyuyoruz. Özellikle de Özgün Helikopter Programı, bizim için heyecan verici bir proje. Bildiğiniz gibi Rolls-Royce ile %50-%50 ortak olduğumuz LHTEC isimli bir şirketimiz var ve yakın bir zaman önce, Özgün Helikopter Programı için, bizim ürettiğimiz CTS800 turboşaft motoru seçildi.
Türkiye’nin Bölgesel Uçak projesi çerçevesinde seçilen Dornier 328 uçaklarında, Honeywell de mevcut tedarikçiler arasında bulunuyor. Bu uçaklara aviyonik sistemler, yardımcı güç kaynağı, çevre kontrol sistemleri ve motorların marş sistemlerini sağlıyoruz.
Comments