top of page
  • Yazarın fotoğrafıTuran Oguz

Prototip Black Hawk Teslim Alindi

22 Haziran 2016 tarihinde, Lockheed Martin’e ait, Polonya’daki PZL Mielec tesislerinde yapilan bir torenle, T70 “Genel Maksat Helikopteri” projesi kapsaminda gelistirme ve test faaliyetlerinde yararlanilacak 1 adet S70i prototip helikopter teslim alindi.


Torende; Lockheed Martin, PZL Mielec, SSM, TAI, ASELSAN ve Alp Havacilik’tan yetkililer hazir bulundu.


SP-YVB kuyruk numarali helikopter ilk ucusunu 27 Subat 2015’de yapti. Helikopter, 28 Nisan 2016’da, 2.750 kg harici yuk ve sag kabin kapisi uzerindeki vincle de problemsiz testler gerceklestirdi.


Helikopter 2017 basinda Polonya’dan Ankara’ya getirilecek. Bu helikopter ile, Aselsan tarafindan gelistirilen aviyoniklerin testleri ve ucus testleri, 2 firmanin da yetkilileri tarafindan yapilacak.


Gelecek 2 yil icerisinde PZL Mielec ilk 5 kabini uretip montaj icin TAI’ye teslim edecek. PZL Mielec, proje boyunca, teknik destek, uretim destegi ve egitim hizmetleri de verecek.


Lockheed Martin yetkililerine gore, Turkiye tarafindan uretilecek ilk T70’in kalifikasyon ve sertifikasyonunun 2021 yili icerisinde tamamlanmasi planlaniyor. Bu da sozlesme is programina gore asgari 1 yil gecikme anlamina geliyor.


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page