top of page
  • Yazarın fotoğrafıTuran Oguz

FNSS Umman'dan 500 Milyon USD'lik Pars Ihalesi Aldi

Türk savunma ve havacılık sanayinin önde geien firmalarından FNSS, PARS tekerlekli zırhlı araç ailesi ile yeni bir ihracat başarısına daha imza attı. FNSS, daha önceden ihracat yapmadığı bir ülke ile PARS araçlarının tedarikini konu alan bir sözleşmeyi geçtiğimiz aylarda imzaladı ve sözleşme yürürlüğe girdi.

FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt, FNSS’nin bu yeni başarısı ile ilgili değerlendirmelerini şu şekilde ifade etti: “8×8 ve 6×6 tekerlekli zırhlı araçlarda dünya standardı haline gelen PARS araç ailesinin bu son başarısı, FNSS’nin, uluslararası alanda ulaştığı noktanın altını bir kez daha çizdi. FNSS, dünyanın önde gelen diğer firmaları ile girdiği yarışta, bir kez daha hem teknik, hem de mali konularda öne geçerek çok önemli bir sözleşmeye imza attı. Önümüzdeki dönemde, sözleşmenin gereklerini; takviminde, bütçesinde ve vaat edilen kalitede gerçekleştirerek, müşterimizin tatmin seviyesini en üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz.”.


Oman Daily Observer’ın haberine göre, Umman Geliştirme İçin Ortaklık İdaresi (OAPFD) 12 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiği mütevelli heyeti toplantısına istinaden yaptığı açıklamada, 2015 yılı içerisinde 5 büyük savunma sanayi firması ile önemli sözleşmeler imzaladı. Bu firmalardan birinin de FNSS olduğu açıklandı. FNSS’in zırhlı araçlar için bölge ile çok yakın temasta olduğu biliniyordu.

Taraflarca projenin toplam bütçesi açıklanmasa da FNSS tarafından daha önceki açıklamalarında yapılan, Malezya kadar büyük, beyanlarına istinaden bedelin 500 Milyon USD civarında olması bekleniyor.

Not: Yatirim tavsiyesi degildir.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page